Mobile Responsive Website

Een mobile responsive website is een website die de layout vanzelf aanpast aan het scherm dat de website bekijkt. Dat wil zeggen dat wanneer een smartphone de website bezoekt de layout zich zal aanpassen aan het scherm van de smartphone, dat smaller is dan dat van een gewone computer. De website zal zich langwerpiger vertonen en blokken van de normale layout onder elkaar plaatsen in logische volgorde. Hiermee verhoogt de gebruiksvriendelijkheid van de website enorm omdat de bezoeker van de website een duidelijk leesbaar en logische layout op zijn scherm krijgt, en niet met zijn vingers moet trekken en knijpen om de inhoud van de website enigszins leesbaar te maken. Uiteraard zal een mobile responsive website hetzelfde doen maar dan in een andere layout, voor tablets zoals een iPad.

 

 

 

Eén website en niet een tweede mobiele versie

Een mobile responsive website voldoet dus aan de vraag van de mobiele websitebezoeker, maar zonder een tweede mobiele versie van de website te moeten hebben. Een duurdere en verkeerde oplossing is om een mobiele website te maken naast de gewone website. Dit kost twee keer geld en twee de inspanning wanneer er iets aan de inhoud van de website veranderd wordt.

 

[quote style=”boxed”]QPress website zijn allemaal mobile responsive en daarmee dus altijd voordeliger en vooral ook veel praktischer voor de website-eigenaar en de websitebezoeker. Bekijk deze website eens op verschillende apparaten…[/quote]